Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
28.9.2012 / Landsbygdens Folk
SFP bekymrat för jordbrukets framtid
Mats Nylund påminde om den utmaning som Finland har framför sig när landets intressen ska försvaras i förhandlingarna om EU:s reform av den gemensamma jordbrukspolitiken.
- Men i fall det blir nödvändigt kan vi också komplettera med åtgärder som tryggar en inhemsk livsmedelsproduktion och konsumenternas tillgång till ren och närproducerad mat.
Christina Gestrin (sfp) påminde i debatten om Finlands närmarknader för livsmedelsproduktionen:
- Den finländska livsmedelsproduktionen är en av de branscher som skulle kunna ha tillväxtmöjligheter på grund av den stora marknaden i S:t Petersburg och i hela Leningradområdet, sade hon. Förutom sin roll som garant för den inhemska konsumtionen kan det finländska jordbruket också få ökad betydelse regionalt. För att matproduktionen och jordbruket ska utvecklas i en miljövänlig riktning behövs rådgivning och därför är rådgivningsanslagen ett illa valt sparobjekt som riksdagen igen bör korrigera.
Christina Gestrin ville också fästa uppmärksamhet vid det inhemska yrkesfisket.
- Regeringsprogrammet konstaterar att yrkesfiskets verksamhet bör garanteras. Det förutsätter beslut som inte får dra mattan undan för de få yrkesverksamma fiskare som finns kvar och som ser till att finländarna får köpa inhemsk vild fisk i matbutiken.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab