Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
7.9.2012 / Landsbygdens Folk
Valsedeln ska postas senast den 21 september i skogsvårdsföreningarnas fullmäktigeval
– I senaste val nådde vi upp till en röstningsprocent på cirka 40, men nu har vi som mål att nå över femtio procent, säger Jan Slotte, verksamhetsledare för Skogsvårdsföreningen Österbotten.
Skogsvårdsföreningen ifråga har ett rekordstort antal skogsägare som ställer upp i fullmäktigevalet. Hela 98 personer kandiderar och det är näst mest av alla föreningar i landet.
– Jag kan bara lyfta på hatten för de som har arbetat med nomineringen. De har lyckats mycket bra och vi har en brokig skara kandidater som motsvarar strukturen på skogsägarkåren i landskapet, säger Slotte.
Många utnyttjar inte sin röst i skogsvårdsföreningarnas fullmäktigeval, men att nå upp till en aktivitet på 40-50 procent är ändå bra, menar Slotte.
– Jämfört med andra val, till exempel val till andelslag och kyrkofullmäktige, ligger vi rätt högt. Men det är ändå synd att många inte röstar för de sumpar sina chanser att vara med och påverka.
Fullmäktigevalet är viktigt efter som förtroendeorganet har till uppgift att dra upp riktlinjerna för föreningarnas verksamhet. Ett arbete som är speciellt viktigt under kommande fullmäktigeperiod när skogsvårdsföreningslagen revideras.
– Vi befinner oss i ett brytningsskede gällande skogsservicen och därför är det viktigt att så många medlemmar som möjligt för fram sina åsikter deltar i valet. För oss är det viktigt att veta vad skogsägarna förväntar sig av oss och vilka tjänster de vill att vi ska producera, förklarar Slotte.
Fullmäktigevalet genomförs som postval och i Österbotten är det totalt 16.000 skogsägare är röstberättigade. Kuvertet med valsedeln ska postas senast fredagen den 21 september och rösterna räknas den 25 september. Resultatet offentliggörs dagen därpå.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab