Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
29.6.2012 / Landsbygdens Folk
Alla som har pälsdjur, bin och humlor samt kamel- och hjortdjur ska registrera sig
Med hjälp av lägesuppgifterna kan man t.ex. vid misstanke om allvarlig djursjukdom vidta effektiva förebyggande åtgärder även vid liknande djurhållningsplatser i närområdena och på så vis förhindra att sjukdomen börjar spridas, hävdar livsmedelssäkerhetsverket Evira.
Djurslaget i fråga kryssas för på registreringsblanketten och man informerar om för vilket ändamål dessa djur hålls. Med blanketten för djurhållningsplatser följer en tabell om produktionsinriktningar per djurslag.
Av pälsdjuren är det i synnerhet rävar (inkl. blåräv), minkar och sjubbar, av kameldjuren är det kameler, lamadjur och alpackor samt av hjortdjuren är det sikahjortar, dovhjortar, skogsvildrenar, rådjur, vitsvanshjortar, kronhjortar och älgar som man har skyldighet att registrera.
Djurantalet har ingen betydelse, även om ägaren har ett enda exemplar - då det gäller bin och humlor talar man om samhällen (bikupor eller humlebon) - ska djurägaren registrera sig, d..vs. tillställa kommunen båda blanketterna.
Skyldigheten att registrera gäller alla djurhållare, även dem som inte har jordbruk. Registreringen är avgiftsfri. Djurhållaren ska även i fortsättningen hålla sina uppgifter uppdaterade.
Djurhållare som redan finns i djurhållarregistret har orsak att kontrollera de gamla uppgifterna samtidigt som de fyller i sina egna och djurhållningsplatsens uppgifter för det nya djurslaget/de nya djurslagen. Djurhållare av pälsdjur, kamel- och hjortdjur samt hållare av bin och humlor ska anmäla sig till landsbygdsnäringsmyndigheten i den egna kommunen senast 29 juni 2012.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab