Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
22.6.2012 / Landsbygdens Folk
Rådet följde upp vårens CAP-debatt
Måndagens rådsmöte var det sista i ordningen under danskt värdskap. Danmarks jordbruksminister Mette Gjerskov sammanfattade i sin rapport de diskussioner som ministrarna har fört om jordbruksreformen under vårens rådsmöten.
Gjerskov noterade de ändringar som har antecknats i rapporten på begäran av medlemsländerna samt de öppna frågor som ännu ska behandlas i samband med den fleråriga budgetramen.
Ministrarna ansåg att den danska analysen utgör en god grund för det fortsatta arbetet med jordbruksreformen, som går vidare under Cyperns ordförandeskap.
Rådet diskuterade också förordningen om landsbygdsutveckling. Medlemsländerna var emellertid inte beredda att godkänna ordförandeskapets förslag om en kvot för miljö- och klimatåtgärder i landsbygdsprogrammet.
Ministrarna antog också det danska förslaget till rådslutsatser för en strategi för djurvälfärden i EU åren 2012 till 2015. Enligt denna ska kommissionen överväga behovet av ett reviderat regelverk.
Många medlemsländer motsätter sig i själva verket förändringar i de gällande bestämmelserna. I stället borde de nuvarande bestämmelserna följas bättre. Detta är också kommissionens åsikt.
Rådet utsåg på måndagen Jaana Husu-Kallio till ny styrelsemedlem i den europeiska livsmedelsmyndigheten Efsa. Husu-Kallio är kanslichef vid jord- och skogsbruksministeriet. Hennes fyraåriga mandatperiod börjar den första juli.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab