Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
8.6.2012 / Landsbygdens Folk
Dags lämna in ändringsanmälan!
För att en odlare ska kunna lämna in ändringsanmälan elektroniskt krävs dock att Stödansökans basskiftesblankett 102A och Stödansökans jordbruksskiftesblankett 102B lämnades in elektroniskt.
Det gäller att se till att blankett 117 lämnas in i tid. Anmälningar som kommer in för sent förkastas. Pappersblanketter kan skickas per post eller föras till kommunen senast 15.6 under tjänstetid. Den som anmäler elektroniskt har några timmar mera tid: Anmälan via Vipu-tjänsten ska lämnas senast 15.6 klockan 23.59.
Observera att eventuella bilagor inte kan inlämnas elektroniskt. Bilagorna på papper ska vara framme hos kommunen senast 15.6. För vissa bilagor gäller avvikande inlämningstider.
På blankett 117 anmäls uppgifter om jordbruksskiftena som har förändrats efter att ansökningstiden gick ut 30.4.2012. Ändringarna kan gälla jordbruksskiftets areal, stödanvändning, växtart och växtsort.
Det är också möjligt att här göra anmälan om tillägg av jordbruksskiften. Om jordbruksskiften på något basskifte har sammanslagits eller delats ska de kompletta uppgifterna om alla jordbruksskiften på basskiftet anmälas på nytt.
Det går ändå inte att ansöka om en ny stödform efter 30.4.2012, även om skiften skulle ha lagts till i ansökan. Om du t.ex. inte har ansökt om bidrag för proteingrödor och oljeväxter vid den samlade stödansökan, kan du inte längre söka bidraget på blankett 117.
Inom ett basskifte anmäls endast de förändrade jordbruksskiftenas uppgifter. Du behöver inte uppteckna alla jordbruksskiften på blanketten. Detta behöver göras endast om det har skett en sammanslagning eller delning av jordbruksskiften.
I stället för blankett 117 kan du använda en adb-utskrift av Stödansökans jordbruksskiftesblankett 102B. Lämna i så fall in blankett 102B som en bilaga till blankett 117. Underteckna bägge blanketterna och förse dem med namnförtydligande.
På blankett 102A kan du anmäla ändringar som gäller överföringar av besittningsrätt. Sammanslagningar och delningar kan du anmäla på blanketterna 102A och 102C. Alla dessa blanketter ska lämnas in senast 15.6.
Överföring av besittningen i fråga om hela gården kan du anmäla på blankett 156. Om det handlar om överföring av förbindelse som gäller miljöstöd eller kompensationsbidrag ska du använda blankett 160.
Om du vill ändra odlingsarealerna ännu efter 15.6 kan du göra det på blankett 145 eller genom en skriftlig korrigering på eget initiativ.
Under punkten tilläggsuppgifter kan du ge en fritt formulerad redogörelse för vilket skiftes uppgifter du har avsett att ändra. Genom att göra en redogörelse kan du undvika eventuella stödbortfall som beror på oavsiktliga fel.
Kom ihåg att underteckna blanketterna. Underskrift och namnförtydligande krävs av alla som äger gården eller som arrenderar den. Alla bilagor ska förses med lägenhetssignum och datum.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab