Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
31.5.2012 / SLC
Delikatessernas Finland och Syystober bjuder på inhemska mat- och öldelikatesser på Järnvägstorget, Helsingfors i augusti
PRESSMEDDELANDE 31.5.2012
 
Delikatessernas Finland samlar över 140 när- och ekomatproducenter och över 40 ölmärken från 18 landskap till Järnvägstorget i Helsingfors 23-25.8. Besökarna har även möjlighet att ta del av matrelaterat program och olika inslag av musik. I samband med evenemanget ordnas ett yrkesevenemang för inköparna inom handeln, restaurangerna och den offentliga sektorn.
 
Besökarna har möjlighet att köpa livsmedel och små matportioner från landskapsavdelningarna. Flera producenter bjuder på smakprov. Matportionerna kan avnjutas i Syystober tältet.
 
Jämsides med matavdelningarna så presenteras olika organisationer med anknytning till matproduktionen såsom Föreningen Matinformation, jord- och skogsbruksministeriets Kvalitetskedja, agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Luomuliitto och Pro Luomu.
Evenemanget erbjuder ett brett spektrum av program. Under Konstens natt utför Liisa Ruuskanen en matteaterperformans på programascenen. Samma kväll väljs Finlands bästa öl i Syystober tältet. Det grillas och bakas rågbröd dagligen på programscenen. På Kvalitetskedjans ansvarsavdelning kan man bekanta sig med små och medelstora livsmedelsföretagares verksamhet och på Matinformationens avdelning kan man delta i en smakskola. Flera aktiviteter riktar sig till barnfamiljer.
 
Delikatessernas Finland arrangeras av producentorganisationerna MTK och SLC, Mat Finland-temagruppen, Äkta Smak II-projektet, Småbryggeriföreningen och Lammin Sahti. Evenemanget är en del av ’Helsingfors 200 år som huvudstad’ jubileumsprogram. Det inhemska matevenemanget ordnas för andra gången tillsammans med Syystober och evenemanget rönte stor succé med över 58 000 besökare 2011.
 
Tilläggsinformation:
  • Kommunikationschef Klaus Hartikainen, MTK, 040 169 2060
  • Informatör Bettina Lindfors, SLC, 040 940 1310
  • Ordförande Pekka Kääriäinen, Småbryggeriförbundet/Lammin Sahti Ab, 050 559 4013
  • Mat-Finland gruppens koordinator Heidi Valtari, 0400 487 160
  • Projektchef Päivi Töyli, Äkta Smak II-projekt, 040 189 1929
  • http://www.mtk.fi/delikatessernasfinland/
Lista på företag som deltar i matevenemanget (de svenska sidorna uppdateras som bäst):

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab