Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
25.5.2012 / Landsbygdens Folk
Den årliga säckinsamlingen har kommit igång
Huvudfinansiären för kampanjen är Yara Suomi med stöd av Agrimarket, K-lantbruk, Peltosiemen och Tilasiemen. Av den orsaken är det just dessa företags säckar som nu samlas in och återanvänds, andra säckar får inte föras till insamlingen. Både storsäckar, småsäckar och huvor (den plast som dras över lastpallarna med småsäckar) kan samlas in och användas på nytt.
Också de finlandssvenska 4H-föreningarna är med i kampanjen. I södra Finland finns det mottagningsplatser för säckar på följande orter: Pernå, Lappträsk, Borgå, Sibbo, Ingå, Sjundeå, Raseborg, Kyrkslätt, Kimitoön, Pargas, Nagu, Korpo och Houtskär.
I Österbotten finns det mottagningsplatser i Pedersöre, Nykarleby, Oravais, Vörå, Korsholm, Malax, Pörtom, Övermark, Närpes och Kristinestad.
Mottagningstiderna varierar på de olika orterna. På många orter södra Finland pågår insamlingen av säckar fram till sista veckan i juni, medan den i Österbotten fortsätter ända till slutet av juli. I Nagu, Korpo och Houtskär gäller det att vara snabb, där tar insamlingen slut redan 15 juni.
Exakta insamlingsplatser och -tider samt kontaktpersoner på de olika orterna finns på 4H:s webbplats på adressen www.fs4h.fi/sackinsamling.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab