Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
27.4.2012 / Landsbygdens Folk
Kosläpp runt om i Svenskfinland
Åländska producentförbundet medverkar med ett infobord om det åländska jordbruket. Likväl bjuder ÅCA på smakprover och säljer sina produkter parallellt med andra lokala företagare som erbjuder honung, äppelsylt, blommor och örtkryddor.
Läs mer på www.bolstaholm.ax.

Kosläpp i Österbotten
Valios primärproduktion har utlyst 2012 till betets år och för att uppmärksamma temat ordnas i maj kosläpp som familjeevenemang.
I svenska Österbotten har konsumenterna möjlighet att bekanta sig med mjölkgårdar som levererar mjölk till det regionala mejeriandelslaget Milka. Genom evenemangen vill arrangörerna öka allmänhetens kännedom om mjölkproduktionen. Vidare vill man ge erkänsla till landets mjölkproducenter.
Milka ordnar tillsammans med SLC och ÖSP, kosläpp på två ekologiska mjölkgårdar lördagen den 12 maj:
- Ede Lantbruk med mjölkproducenterna Sabina och Sture Ede i Purmo, 12.5 kl.10-14.00.
- Mjölkproducenterna Camilla och Bjarne Mara i Vikby, 12.5 kl.11-13.00.
Totalt ordnas det inom Valio-gruppen ca 15 kosläpp runt om i landet och av dessa står Milka för de nordligaste kosläppen.

Kosläpp i Västra Nyland
I enlighet med Valios temaår om bete, ordnas ett kosläpp också i Västra Nyland av andelsmejeriet LänsiMaito, SLC och NSP. Familjeevenemanget ordnas på mjölkproducenten Bjarne Holmströms gård i Karis 12.5 kl.11.00-14.00.
Kosläppet i Karis är det enda svenskspråkiga i södra Finland inom Valio-gruppen. Under evenemanget har besökarna möjlighet att följa med kornas betesläpp i två omgångar, kl.12 och kl.13.
Vidare ordnas det med kaffeservering, program och information för stora och små.

Kosläpp i Östra Nyland
I Östra Nyland har lokala skolelever möjlighet att besöka Maria Rustanius mjölkgård i Liljendal i slutet av maj. Kosläppet ordnas under skoltid av ArlaIngman tillsammans med SLC och NSP.
Under besöket har barnen möjlighet att följa med betesläpp av kor samt ta del av gårdens verksamhet överlag. Fokus ligger vid information om mjölkens väg från jord till bord.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab