Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
17.2.2012 / Landsbygdens Folk
Thomas Blomqvist vill engagera bönderna i röjningar efter stormar
- Bönderna har både kunnande om och utrustning för röjningsarbete, och dessutom en god lokalkännedom. Vid behov skulle bönderna därför kunna bistå elbolagens egna servicemän med reparationsarbetet. Fackmännen skulle naturligtvis leda arbetet, och också avgöra vem som ska och kan göra vad.
Enligt Thomas Blomqvist skulle det här kunna vara ett kostnadseffektivt sätt att försnabba reparationerna efter stormskador.
- När och om något händer, skulle man snabbt kunna kalla in hjälpande händer. För att allt ska fungera skulle det säkert vara bra att ordna utbildning för dem som finns med på beredskapslistorna.
Det har tidigare gjorts försök med att upprätthålla namnlistor på sådana som har beredskap att hjälpa till.
- Jag tror att det nu igen skulle vara värt att fundera på den här möjligheten. Det skulle vara ett enkelt och billigt sätt att förbättra beredskapen, säger Thomas Blomqvist.
I januari öppnade arbets- och näringsministeriet en kanal på sin webbplats där ministeriet ber medborgarna komma med idéer om hur eldistributionen kan förbättras. Man hittar den på internetadressen http://www.tem.fi/ideat. Frågorna ställs på finska, men de kan besvaras på svenska.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab