Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
23.12.2011 / Landsbygdens Folk
Lätt få tag på närproducerade julblommor
Den ständigt populära julstjärnans plantor kommer till Finland under sensommaren och odlas därefter till vackra blommor i omkring 130 trädgårdar runtom i landet. Närproduktionen gör att långa transportsträckor undviks och på så vis blir det inga större påfrestningar för vare sig blommor eller omgivning.
Handelsträdgårdsförbundet uppskattar att inhemskt odlade julblommor står för närmare två tredjedelar av de cirka hundra miljoner euro som försäljningen av julblomster genererar. Vid sidan av julstjärnan hör hyacint och amaryllis till de julblommor som med största säkerhet odlas här i landet. Även säsongen för inhemska snittulpaner hinner komma bra igång när julen närmar sig.
- Att blommorna är inhemska är även viktigt gällande hanteringen och tusentals finländare sysselsätts tack vare odling och försäljning av dem, säger Jalkanen. Blommorna är färska och av bra kvalitet, dessutom kan de odlas ansvarsfullt och är lätta att spåra.
Konsumenterna känner igen inhemska blomster tack vare samma logo som inhemska grönsaker har - ett hjärtbladsmärke med infälld flagga - eller genom att fråga försäljaren.
Ungefär en femtedel av hela blombranschens årsförsäljning om knappt en halv miljard euro sker mellan första advent och julhelgen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab