Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
23.12.2011 / SLC
Samarbetsavtal mellan LAF och SLC i arbetsmarknadsfrågor
Landsbygdens Arbetsgivareförbund LAF och Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC har ingått ett samarbetsavtal i syfte att främja arbetsgivarverksamheten inom landsbygdsnäringarna. Som en del av arbetsmarknadspolitisk intressebevakning ingår LAF för landsbygdsnäringarna ett kollektivavtal som tillämpas i branschen. Det nuvarande kollektivavtalet är i kraft 1.2.2010-31.1.2013.

- Vi anser det viktigt att med hjälp av kollektivavtalsverksamhet upprätthålla och utveckla arbetsvillkoren inom landsbygdsnäringarna, säger SLC:s ordförande Holger Falck.
Inom LAF stöder vi landsbygdsföretagarna genom att för organiserade arbetsgivare förmedla information samt ge råd och arrangera utbildning i frågor som gäller anställningsförhållanden, framhåller LAF:s verkställande direktör Veli-Matti Rekola.

- Med tanke på den ekonomiska intressebevakningen anser både SLC och LAF det viktigt att lantbrukare och landsbygdsföretagare organiserar sig i SLC samt att företagare och lantbrukare som har arbetsgivarposition organiserar sig i LAF, säger verksamhetsledare Jonas Laxåback. Då företagets årliga lönesumma underskrider 20 000 euro är LAF:s medlemsavgiften 60 euro. Om företagets lönesumma överstiger 20 000 euro är medlemsavgiften 0,47 procent av de totala lönerna per år. Samarbetsavtalet träder i kraft från och med 1.1.2012.

På LAF:s webbsidor hittas en anslutningsblankett men det går lika bra att ringa förbundet för att ansluta sig.
- Efter anslutning skickar vi bl.a. En pärm om anställningsfrågor, som innehåller aktuellt material. Våra medlemsbrev om ändringar i kollektivavtalet och lagstiftningen är likväl uppskattade, berättar Rekola. För mer information se LAF:s webbsidor http://www.tyonantajat.fi/svenska/anslutning.asp eller ring (09) 725 04 500.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab