Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
16.12.2011 / Landsbygdens Folk
Mara ny i ÖSP-styrelsen
Bjarne Mara från Vikby i Korsholm blir ny styrelsemedlem i ÖSP. Han ersätter Henry Nyman från Malax som på egen begäran slutar efter nio år i styrelsen.
Mara, som valdes på ÖSP:s höstmöte på måndagen, är mjölkproducent och ekoodlare. Han är ordförande för Korsholms södra lokalavdelning. Dessutom sitter han bland annat i ÖSP:s ekoutskott och i Milkas styrelse.
Då Henry Nyman valdes in som styrelsemedlem i ÖSP 2002 var han svinproducent och spannmålsodlare. De senaste åren har han varit enbart spannmålsodlare. Nyman säger att det börjar bli aktuell med generationsväxling på gården och att han därför ville ge över uppdraget åt en yngre, aktiv jordbrukare.
Mats Nylund och Tomas Långgård omvaldes som ordförande respektive vice ordförande. Johanna Nyman från Kvevlax med Eivor Finne från Solf som suppleant, som var i tur att avgå återvaldes.
Till suppleant för Bjarne Mara valdes Kjell Nyström. Nyström har tidigare fungerat som suppleant för Henry Nyman.
Nya medlemmar i ÖSP:s fullmäktige är Bo-Stefan Rådman från Maxmo, Niklas Sund från Solf, Jan-Anders Lindfors från Övermark sam Stig Nygård från Korsholms södra.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab