Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
25.11.2011 / Landsbygdens Folk
Osmakligt sensationssökeri anser SLC
SLC fördömer djurskyddsaktivisternas tilltag att hämta döda smågrisar till centrum av Helsingfors, så som skedde i onsdags.
- Sådan verksamhet är såväl osmaklig som sensationssökande, framhåller SLC i ett pressmeddelande som gavs ut i onsdags med anledning av att en grupp aktivister bar döda smågrisar in till stadens centrum och ställde sig framför Tre Smeder med kadavren.
- Aktivisterna kränker det målmedvetna arbetet som svinproducenterna, producentorganisationerna, slakterierna, jord- och skogsbruksministeriet samt regeringen gör för att förbättra produktionsdjurens välbefinnande.
SLC godkänner inte brott mot djurskyddslagen.
- Varje produktionsdjur som dör är en stor förlust för den enskilda husdjursproducenten. Döda djur är inget som producenterna tar lätt.
SLC fortsätter arbetet med att förbättra de finländska produktionsdjurens levnadsförhållanden.
- Det gör vi bland annat genom att ta vara på producenternas psykiska och ekonomiska välmående. Svinproducenterna är för tillfället väldigt hårt trängda ekonomiskt. Genom att välja inhemska köttprodukter kan man inverka positivt på produktionsdjurens välmående nu och i framtiden.

SLC framhåller att producentkåren fortsättningsvis är öppen för en saklig diskussion om produktionsdjurens situation och produktionsanläggningarna kan även i framtiden besökas av allmänheten under dagtid.
Enligt de uppgifter LF fick i onsdags eftermiddag har aktivisterna inte sökt om lov för att hämta de döda smågrisarna in till centrum. Huruvida aktivisterna har gjort sig skyldiga till olaglig verksamhet genom att föra döda djur in till staden är under utredning och klarnar möjligen nästa vecka.
Polisen som fanns på plats uppgav att ordningsmakten var där för att säkra lugnet och att polisen inte hade fått besked om att hjälpa till med att avlägsna de döda djuren.
- Det gör vi i fall vi får besked om det, sade en polis som LF talade med.
Aktivisternas talesmän kunde inte säga exakt varifrån de döda smågrisarna hade kommit.
- Fotograferna som fotograferat i svinhusen har tagit dem med sig, uppgav en aktivist till LF.
En annan kunde inte svara på om aktivisterna hade lov att hämta djurkropparna till platsen, men berättade att aktivisterna efter demonstrationen hade kommit överens om att överlämna kropparna till en veterinär.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab