Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
8.11.2011 / SLC
SLC uppmanar till inhemska matval
Under denna vecka uppmärksammar SLC betydelsen av inhemska matval genom annonser i den finlandssvenska dagspressen. Den svenska producentorganisationen initierar en mer aktiv dialog med konsumenterna genom budskapen ”Bönderna behövs", "Finländsk mat - tack" och "Tack för goda matval".  I de finlandssvenska kustområdena arbetar landsbygdsföretagare på ca 6 000 gårdar med att förse den inhemska matkedjan med rena, säkra och goda råvaror.

- Bönderna är naven i matkedjan. Våra medlemmar utför ett värdefullt arbete på sina gårdar trots tider av svag lönsamhet och osäkerhet kring branschens framtid. Genom kampanjen vill vi ta fasta på de positiva effekterna av fortsatt livsmedelsproduktion i Finland, framhåller verksamhetsledare Jonas Laxåback.

I kampanjen presenteras den unga jordbrukarfamiljen Österberg, mjölkproducenter i Vörå och konsumenten Mikaela Ingberg, Helsingfors, en av sin tids främsta finländska damspjutkastare.

- Vi gör vårt yttersta för att svara på den ökande efterfrågan på inhemsk mat. En kort matkedja är till konsumentens, som till producentens och miljöns fördel. Vi producerar bl.a. kvalitetskött och våra mjölkgårdar levererar enligt forskningsresultat världens bästa mjölk. Finland är i praktiken fri från salmonella, vilket är resultatet av ett långsiktigt kvalitetsarbete inom matkedjan, poängterar Mikael Österberg.

- Genom våra matval både till vardag och till fest kan vi bidra till en förbättrad lönsamhet för jordbrukarna samt trygga en levande landsbygd.  Om vi är osäkra på matens ursprung så frågar vi kocken eller kollar om matvarans förpackning innehåller något av de inhemska ursprungsmärkena Svanflaggan eller för grönsakernas och potatisens del Groddbladet, uppmanar Mikaela Ingberg.

Läs mer om SLC:s kampanj samt delta genom att sända inhemska mathälsningar på http://www.slc.fi/annonskampanj.asp.


Tilläggsinformation:
Verksamhetsledare Jonas Laxåback, SLC, tel. 0400 568 342
Mjölkbonde Mikael Österberg, Vörå, tel. 050 521 7353
Mikaela Ingberg, Helsingfors, tel. 050 50 535 5494
Informatör Bettina Lindfors, tel. 040 940 1310


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab