Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
30.9.2011 / Landsbygdens Folk
SLC-styrelsen kräver klarhet om klenvirkesstödet
Även skogssektorn drabbas av beskärningar av budgetanslagen för 2012, konstaterar styrelsen för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund. Beskärningarna riktas framförallt till skogsförbättringsåtgärderna och energistödet till klenvirke. Styrelsen kräver att regeringen påskyndar beslutet från kommissionen så att oklarheterna kring klenvirkesstödet försvinner.
Stödet till klenvirke får en mycket stor betydelse, eftersom de redan länge otillräckliga anslagen för skogsförbättring ytterligare krymper nästa år. Stödet kommer att vara drivkraften för skogsskötseln och för industrins tillgång till virke.
Därmed bör anslagen till klenvirke vara minst på den nivå som utlovats då lagen om energistöd till klenvirke behandlades i riksdagen. I budgetförslaget för nästa år föreslår finansministeriet en beskärning på 15 miljoner euro av det anslag som jord- och skogsbruksministeriet föreslår.
Enligt regeringsprogrammet ska regeringen stöda en utveckling av bioenergiproduktionen och inte försämra bioenergiproduktionens förutsättningar, påpekar SLC:s styrelse, som också påminner om att energiproduktionen skapar sysselsättning och har andra positiva effekter i närregionerna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab