Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
21.3.2002 / LF
Äppelprojekt upptakt till FHS-företagarutbildning
En utbildningsserie för odlare av bär och äppel blir starten för en ny typ av utbildning hos Finska Hushållningssällskapet. Det är fråga om s.k. kvalitetsutbildning, där själva företagandet och framförallt sättet att leda företaget står i centrum. För äppelutbildningen räknar man med en målgrupp på 20-25 odlare.
Utbildningen, som riktar sig till aktiva åboländska bär- och äppelodlareodlare, sker i samarbete mellan FHS, Livsmedelsprojektet ES 2000 samt Skärgårdshavets Utvecklingscentral. Framledes blir det motsvarande företagarkurser för andra produktionsinriktningar, t.ex. spannmål, sockerbetor, mjölk och kött.
Äppelodlingen i Åboland har de senaste åren fått en rejäl knuff framåt då det inom ramen för ett FHS-projekt planterats 12 000 stammar av s.k. lågväxande träd hos 17 odlare i Pargas, Nagu och Korpo. Arrangörerna utgår därför från att det finns ett behov av specialutbildning. Kursen är indelad i tre tvådagarsavsnitt, totalt alltså sex dagar.
Första avsnittet den 15-16 april på fiskeriskolan i Pargas tar upp bl.a. marknadsförings- och ledningsfrågor i verksamheten. Det andra avsnittet den 2-3 oktober behandlar produktion och ekonomi medan det tredje avsnittet den 13-14 november har bl.a. kvalitetsuppfattning och prissättning på programmet.
Kursavgiften är 255 euro plus moms. Deltagarna kan ansöka om studiepeng 25-30 euro per studiedag. Utbildningen stöds av TE-centralen i Egentliga Finland. Anmälning sker till Finska Hushållningssällskapet, tel. 02-4690114, senast den 9 april.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab