Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 8.5.2024
 Grattis Åke
15.3.2002 / LF
Drygt 2,5 miljarder för jordbruket 2003
2 543 miljoner euro är den kostnadsram som jord- och skogsbruksministeriet måste hålla sig till i budgeten nästa år. Det torde vara en ökning med knappt 100 miljoner jämfört med årets slutsumma på drygt 2 466 miljoner.
Enligt vad Landsbygdens Folk erfarit kommer stora ändringar inte att ske i anslagsfördelningen nästa år. En höjning väntas i miljöstödet i enlighet med riksdagsgruppernas överenskommelse i fjol somras. Det skulle således finnas chanser för en höjning på upp till cirka 30 miljoner euro, men det är inte säkert.
Vad gäller det nationella inkomststödet står några höjningar knappast i utsikt i år enligt uppgifter från officiellt håll.
Den 21 maj väntas ministerierna lägga fram sina egna förslag till finansministeriet. Förslagen offentliggörs emellertid först när finansministeriet lägger fram sitt förslag, vilket torde ske 2 augusti.
Under augusti månad blir det sedan förhandlingar mellan de enskilda ministerierna och finansministeriet, varefter den så kallade budjetrian hålls den 22-23 augusti.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab