Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
21.6.2011 / SLC
Mavis samarbetsförhandlingar har slutförts
De samarbetsförhandlingar som förts till följd av regionaliseringen av Landsbygdsverket har avslutats. Samarbetsförfarandet omfattade 36 personer som inte hade möjligheter att flytta med verket från Helsingfors till Seinäjoki. Efter förhandlingarnas avslutande sägs 12 Mavi-anställda upp.

Uppsägningarna gäller personer som inte inom utsatt tid, före 1.6.2011, har börjat arbeta i Seinäjoki. Tjänsteförhållandena sägs med stöd av statstjänstemannalagen upp så att de upphör 31.12.2011.

Syftet med samarbetsförfarandet var att undvika uppsägningar och lindra följderna av dem. Alla som omfattades av samarbetsförfarandet erbjöds möjligheten att fortsätta i Landsbygdsverkets tjänst i Seinäjoki.  Medan samarbetsförfarandet pågick övergick en del anställda i andra arbetsgivares tjänst, medan andra utnyttjade möjligheten att ingå uppsägningsavtal.

Under den övergångsperiod som tillämpats vid regionaliseringen har Mavi tillhandahållit personalen stödåtgärder som förbättrat möjligheterna till ny sysselsättning och främjat överföringar av tjänster till andra uppgifter inom statsförvaltningen. Stödåtgärderna fortgår till övergångsperiodens slut, alltså utgången av detta år.

Jord- och skogsbruksministeriet beslöt år 2005 att Landsbygdsverket skulle inrättas och att dess verksamhet skulle regionaliseras. Mavi inledde sin verksamhet i maj 2007. Vid det senaste årsskiftet hade Mavi omkring 240 anställda.

Landsbygdsverket verkställer jordbrukarstöd, företags- och projektstöd för landsbygden samt marknadsstöd. I egenskap av utbetalningsställe ansvarar Mavi för användningen i Finland av medel ur EU:s jordbruksfond och landsbygdsfond. Mavi styr, vägleder och utbildar ELY-centralerna och kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter och utvecklar förvaltningsservicen.


Mer information från Landsbygdsverket:
Överdirektör Leena Tenhola
Tfn 040 543 0539

Personalchef Satu Ylisiurua
Tfn 040 7145 840

E-post: fornamn.efternamn@mavi.fi


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab