Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
14.6.2011 / Landsbygdens Folk
Jordbruksnäringen trängd enligt SLC-fullmäktige
SLC kan inte acceptera försämringar för jordbrukarkåren under den kommande regeringsperioden, eftersom sådana ytterligare skulle försvåra verksamheten.
Det konstaterar SLC:s fullmäktige som på sitt vårmöte på Gullö gård i tisdags diskuterat den politiska situationen i landet och näringens lönsamhet. Fullmäktige noterar att regeringsförhandlingarna hittills har varit omfattande och varje sektors behov synas noggrant med beaktande av landets ekonomiska situation.

SLC:s fullmäktige anser att livsmedelssektorn är en tillväxtbransch.
- Då det gäller EU:s reform av den gemensamma jordbrukspolitiken bör den kommande regeringen slå vakt om en jordbrukspolitik som beaktar de finländska särförhållandena, framhåller fullmäktige i ett uttalande från mötet.

Fullmäktige anser att lönsamheten måste förbättras inom jordbruket och att marknaden i det sammanhanget har en betydande roll.
Fullmäktige konstaterar att nyckelorden då det gäller marknadsintäkterna är livsmedelskedjans genomskinlighet, produktutveckling, spårbarhet genom ursprungsmärkning och jordbrukarnas rätt att påverka produktionsmängder.
Dessa är enligt uttalandet områden som SLC:s fullmäktige kräver att tas upp i nästa regeringsprogram.

- Handeln bör upphöra med att aktivt motarbeta den finländska jordbruksproduktionen, anser SLC:s fullmäktige vidare i sitt uttalande. Handeln och förädlingsindustrin bör nu ta sitt ansvar och visa att de vill trygga framtiden för det finländska familjebaserade jordbruket.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab