Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
14.6.2011 / Landsbygdens Folk
Beslutet om CAP kan dröja till 2013
Det slutliga beslutet om EU: s framtida jordbrukspolitik kommer sannolikt att dröja till år 2013. Därmed får jordbruket mer tid för att anpassa sig till de nya stödkriterierna, förutspår experter inom det tyska jordbruksministeriet.
Enligt German Jeub vid jordbruksministeriet i Berlin torde beslutet om den framtida finansieringen av den gemensamma jordbrukspolitiken att skjutas fram på grund av det franska presidentvalet som ska hållas under våren 2012.
Detta försenar i sin tur tidtabellen för ett politiskt beslut om jordbruket. Så länge budgeten är öppen, kan inga beslut fattas om jordbrukspolitiken, konstaterade Jeub i ett anförande vid en foderkonferens på Burg Warberg.
Jeub konstaterade att Danmark kommer att sköta EU:s ordförandeskap under den första hälften av år 2012. Han medgav att Danmark har en suverän erfarenhet av EU-ordförandeskap.
Det oaktat kan det bli mycket svårt att ena medlemsländerna om EU:s långtidsbudget före det franska presidentvalet.
Danmark överlämnar ordförandeskapet till Cypern, som helt saknar erfarenheter av att leda EU. Det är knappast sannolikt att Cypern lyckas jämka EU-länderna till enighet om de svåra finansfrågorna under hösten 2012, menade Jeub.
Det officiella tyska scenariet är att den långfristiga budgetramen kan slås fast tidigast under Irlands ordförandeskap våren 2013. Fram till dess kommer diskussionerna att fortsätta om utformningen av jordbrukspolitiken.
Så snart långtidsbudgeten har spikats, kan EU-länderna i något skede av år 2013 definitivt slå fast jordbruksreformen, konstaterade Jeub.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab