Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
3.6.2011 / Landsbygdens Folk
EU-producenter ger erkänsla åt parlamentet
De europeiska producenternas centralorganisationer Copa och Cogeca välkomnar EU-parlamentets utlåtande om behovet av en stark framtida jordbrukspolitik. Fordringarna på en intakt jordbruksbudget får också producenternas erkänsla.
Enligt Copa-Cogecas generalsekreterare Pekka Pesonen är det glädjande att EU-parlamentets jordbruksutskott talar för en europeisk jordbrukspolitik på två pelare, vars huvudmålsättning är att trygga livsmedelssäkerheten.
Enligt Pesonen är parlamentarikerna medvetna om att det europeiska jordbruket är väl rustat för framtiden. EU-jordbrukarna har goda förutsättningar att tackla klimatförändringen, skapa nya arbetsplatser och producera förnyelsebar energi.
I detta sammanhang handlar det om realistiska, men också ambitiösa målsättningar. Därför är det nödvändigt att CAP ställer ett stabilt ramverk till jordbrukarnas förfogande, understryker generalsekreteraren.
Ramverket består av rätten till direkta stöd och en tillgång till instrument som garanterar friktionsfritt fungerande marknader. Det ger en grogrund för effektiva och lönsamma jordbruksföretag. Av denna anledning är det viktigt att jordbrukarna inte påläggs onödiga merkostnader genom en starkare "ekologisering".
Jordbruket eftersträvar win-win-lösningar för en miljövänlig tillväxt i enlighet med målen för EU:s 2020-strategi, säger Pesonen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab