Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
4.4.2011 / SLC
Evira: Ge respons på övervakningen av ekologisk produktion
Evira samlar in respons och utvecklingsförslag på övervakningen av ekologisk produktion. Med hjälp av en enkät samlas in problempunkter i övervakningen av ekologisk produktion och produktionskraven. Den insamlade responsen används som grund för att utveckla övervakningen samt som material i forumet för ekologisk produktion som ordnas i maj.

Övervakningen av ekologisk produktion kritiseras ofta som byråkratisk och produktionskraven som svårbegripliga. Kritiken är säkert delvis berättigad, men ofta oriktad. För att kartlägga smärtpunkterna i övervakningen ordnar Evira en kundenkät genom vilken aktörerna som omfattas av övervakningen av ekologisk produktion och övriga aktörer inom branschen för ekologisk produktion kan lämna respons och utvecklingsförslag på övervakningen av ekologisk produktion.

Resultaten används för att utveckla övervakningen och anvisningarna. Därför önskar vi att så många som möjligt deltar i enkäten. En sammanfattning av resultaten publiceras på Eviras webbplats i maj.

Respons kan ges anonymt. I enkäten ombeds deltagarna att ge vissa valfria bakgrundsuppgifter. Med hjälp av uppgifterna kan resultaten riktas bättre. Vi önskar att deltagarna koncentrerar sig på att uttryckligen ge respons på övervakningen av ekologisk produktion (Eviras eller ELY-centralernas övervakning), även om respons på övrig övervakning eller myndigheter förmedlas till ifrågavarande myndighet.

Kommentarer om de byråkratiska utmaningarna inom övervakningen av ekologisk produktion kan också ges via bloggen på Förbundets för naturenlig odling webbplats. Bloggen finns på adressen http://luomuliitto.wordpress.com/.

Forum för övervakning av ekologisk produktion
Den 23 maj ordnas ett diskussionsforum om övervakningen av ekologisk produktion vid Eviras verksamhetsställe i Helsingfors för aktörer och intresseorganisationer inom branschen för ekologisk produktion. Vid forumet presenteras övervakningen av ekologisk produktion och den lagstiftning som övervakningen grundar sig på. Dessutom kan deltagarna lyfta fram sina egna uppfattningar och orsaker till oro för allmän diskussion.

Antalet deltagare i forumet är begränsat av praktiska skäl. Därför skickas en inbjudan till deltagarna. Vid behov ordnar vi senare på hösten ett evenemang som är avsett för en större grupp.

Enkäten samt mera information hittas på adressen:
www.evira.fi/portal/se/evira/sakenheter/ekologisk_produktion/kundenkat/

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab