Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
1.4.2011 / Landsbygdens Folk
Användarstöd för elektronisk stödansökan också via Facebook
Den elektroniska ansökan om jordbrukarstöd har öppnats i Vipu-tjänsten. Stödansökningarna ska sändas in senast 29.4 kl.23.59. Tjänsten finns på adressen https://vipu.mavi.fi.
En elektronisk blankett som har sänts in kan återtas vid behov. Efter det kan den ändras och korrigeras i Vipu-tjänsten ända till ansökningstidens slut. En nyare version ersätter då automatiskt en äldre ansökningsblankett.
Åtkomsträttigheter till Vipu-tjänsten får man genom att fylla i blankett 405 och föra den till kommunens landsbygdsnäringsmyndighet. I år har gårdar med en enda ägare fått åtkomsträttigheter till tjänsten automatiskt.
I Vipu-tjänstens nya kartgränssnitt kan man nu korrigera gränslinjerna för digitaliserade basskiften. Elektroniska ändringar som omfattar mindre än fem ar sänds direkt för digitalisering i samband med att skiftesblanketten returneras elektroniskt. Ändringar som omfattar mer än fem ar eller överlappar grannens rå sänds elektroniskt till kommunen för att först behandlas där.
Nya skiften som har kommit i gårdens besittning och skiften som utgått ur gårdens besittning kan anmälas via den elektroniska tjänsten. Ändringar av basskiftena, t.ex. sammanslagningar eller delningar av skiften, ska dock anmälas skriftligt till kommunen på blankett 102C i god tid före den elektroniska stödansökan. Man kan höra sig för hos kommunens landsbygdsnäringsmyndighet om möjligheten att lämna in blankett 102C i april.
I första hand ger kommunens landsbygdsnäringsmyndighet jordbrukarna råd om användning av den elektroniska ansökan om jordbrukarstöd. Utanför tjänstetid ges råd av det landsomfattande användarstödet som 16-29.4 betjänar kl.12-21 på vardagar samt kl. 9-15 under veckoslut och på helgdagar. Användarstödets telefonnummer är 020-690888. Frågor kan fr.o.m. 29.3 sändas per e-post under adressen: tukihaku@mavi.fi.
Frågor kan ställas också via webben. Spalten Asiantuntija vastaa (Sakkunniga svarar) i diskussionsforumet Agronet besvarar frågor om den elektroniska stödansökan fram till 13.4. Adressen till tjänsten är www.agronet.fi.
Den elektroniska stödansökan finns också på Facebook, där man hittar den genom sökning på "Vipu - Viljelijän verkkoasiointi". Genom att gilla sidan får man lättast tips om tjänsten och information om de färskaste nyheterna om den elektroniska stödansökan. Man kan ställa frågor också via Facebook.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab