Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
14.3.2011 / SLC
SLC:s styrelse: Var är landsbygdsfrågorna?
Landsbygdsfrågorna har hittills inte fått den vikt som de är värda i riksdagsvalsdiskussionerna, konstaterar styrelsen för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. Den finländska jordbruksproduktionen kämpar med lönsamhetsproblem, läget förvärras av en ökad import av livsmedel och EU:s jordbrukspolitik kommer igen att genomgå en reform under nästa valperiod. Alla partier borde ställa sig synligt på barrikaderna för att försvara den finländska jordbruksproduktionen eftersom näringen är av stor betydelse både sysselsättningsmässigt och för landsbygden.

Den finländska livsmedelsindustrin sysselsätter totalt, från jord till bord, cirka 300 000 personer.
- Under den kommande valperioden kommer det att tas politiska beslut som är av mycket stor betydelse för det finländska jordbruket, påpekar SLC:s styrelse.
- Landsbygden är i behov av lösningar som förbättrar infrastrukturen och bibehåller landsbygden som en attraktiv arbets- och bosättningsplats.

- Den finländska jordbruksproduktionen och landsbygden behöver riksdagsledamöter som ställer sig bakom nationella och EU-beslut som bidrar till att upprätthålla en inhemsk livsmedelsproduktion och en levande och livskraftig landsbygd, slår SLC:s styrelse fast.


Tilläggsinformation:
- SLC:s ordförande Holger Falck, tel. 050 555 3711
- SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback, tel. 0400 568 342

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab