Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
1.3.2002 / LF
Mikael Jern blir ny chefredaktör
Agronom Mikael Jern, 36, från Svenska lantbrukssällskapens förbund utsågs på onsdagen bland fyra sökanden till ny chefredaktör för Landsbygdens Folk efter Ulf Johansson som går i deltidspension första mars. Johansson fortsätter dock formellt som chefredaktör tills Jern tillträder i april-maj.
- Det var en positiv överraskning, kommenterare Mikael Jern. Några journalistiska meriter har jag inte, men däremot en gedigen lantbrukskunskap. Mitt huvudämne i agroforst var lantbruksteknik.
- Här på förbundet har jag ansvarat för publikationsverksamheten där lantbrukskalendern varit viktigast. Även om jag inte tidigare sysslat med journalistik så lovar jag att jag kan skriva, säger Jern.
Några programförklaringar vill Jern inte komma med.
- Men min ledstjärna är att tidningen skall ha en positiv inställning. Den ska hjälpa oss att tro på framtiden som jordbrukare. Samtidigt medger jag att tidningen också nu har den inställningen.
- Naturligtvis ska vi inte heller rita upp orealistiska rosendrömmar, för visst är det knepigt ibland att vara jordbrukare.
Mikael Jern är till början vasabo. Han är yngst i en syskonskara dit bl.a. Olav och Ulla-Maj Jern hör. Numera bor Mikael i Esbo, Mattby.
På lantbrukssällskapet har Mikael jobbat sedan 1994. Före det var han ett par år anställd vid Helsingfors universitet för att knyta kontakter mellan Norden och Baltikum, som just då hade blivit fritt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab