Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
8.2.2011 / SLC
Tike: Kompletterande telefonsamtal till gårdar som besvarat lantbruksräkningen
Vid analysen av de inlämnade svaren till lantbruksräkningen har noterats bristande följdriktigheter. P.g.a. detta är man tvungen att ringa ett kompletterande samtal till ca.5 300 gårdar som besvarat undersökningen för att kontrollera uppgifterna. Av dessa är 4 000 gårdar bland de 34 800 gårdar som besvarat undersökningen på nätet. De kompletterande telefonsamtalen verkställs av Taloustutkimus på uppdrag av Tike, och de kommer igång onsdagen den 9.2.

Bristande följdriktigheter har noterats i uppgifter om arbetskraft och annan företagsverksamhet.  Det vanligaste felet är att den tillfrågade har meddelat att en del av arbetstiden används till annan företagsverksamhet som hör samman med jordbruket, men har inte svarat på frågorna om annan företagsverksamhet.

Största delen av de bristande följdriktigheterna har hittats bland dem som svarat via nättjänsten.

-Lantbruksräkningens nättjänst har tyvärr saknat en kontrollfunktion mellan annan företagsverksamhet och arbetskraftsuppgifterna, vilket skulle ha förhindrat uppkomsten av felet, berättar Jaana Kyyrä, projektchef för Lantbruksräkningen 2010.

De kompletterande telefonsamtalen påverkar inte tidtabellen för publiceringen av uppgifter
Tike beslöt att verkställa kompletterande telefonsamtal, eftersom trovärdigheten av räkningens material är både för uppgifternas användare och också för Tike ytterst viktigt. Materialet från lantbruksräkningen skall under de kommande åren användas som basinformation i jordbrukets strukturundersökningar, vilket ytterligare understryker betydelsen av korrekta uppgifter.

-Vi beklagar det extra besvär som förorsakas av de kompletterande telefonsamtalen, och vi hoppas att odlarna hinner besvara intervjuarens preciserande frågor, konstaterar Jaana Kyyrä.

De kompletterande uppringningarna slutförs före medlet av mars. De påverkar inte tidtabellen för publiceringen av uppgifter. De första resultaten för Lantbruksräkningen 2010 publiceras i juni 2011.

Ytterligare information lämnas av:
Jaana Kyyrä, projektchef för Lantbruksräkningen 2010
Tel. 020 77 21 292

Johanna Laiho-Kauranne, Tikes statistikchef
Tel. 020 77 21 369
E-post: förnamn.efternamn@mmmtike.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab