Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
27.12.2010 / SLC
Europaåret för frivilligarbete
Europaåret för frivilligarbete infaller 2011. Övergripande mål för året är bl.a. att verka för en miljö som främjar ideellt engagemang, att erkänna ideella aktiviteter och de kunskaper som det skapar och bidrar med i vårt samhälle samt att öka medvetenheten om värdet och betydelsen av ideellt engagemang för individen och samhället.

Mottot under året är Gör skillnad - engagera dig!

Koordineringen av året sköts på EU-nivå av kommissionen. Som finländsk koordinator fungerar Delegationen för medborgarsamhällspolitik (KANE) och dess delaktighetsutskott, som utgör styrgruppen för temaåret här i Finland. I utskottet representeras de finlandssvenska organisationerna av Svenska studiecentralen.

Projektet genomförs tillsammans med Finlands Ungdomssamarbete Allians rf (www.alli.fi) och som projektsekreterare fungerar Karoliina Tikka (karoliina.tikka@alli.fi, tel 044 722 9353).
Studiecentralen har under året en roll som koordinator på finlandssvenskt håll och jobbar på ett allfinlandssvenskt plan.

KANE har för Finlands del satt upp följande nationella mål för året:
1. Stärka förutsättningarna för frivilligarbete, avlägsna hinder och öka uppskattningen av frivilligarbete (målgrupp: framförallt beslutsfattarna/riksdagsvalet april 2011)
2. Stärka frivilligarbetets dragningskraft; att locka nya deltagare (målgrupp: medborgarna)
3. Att visa uppskattning för frivilligarbete; att de frivilliga själva känner att de gör ett viktigt
jobb (målgrupp: föreningar och frivilliga)
4. Att betona frivilligarbete som en form av livslångt lärande (arbetsplatser, utbildning)

Om du vill ha nationell information om året kan du prenumerera på följande epostbrev: skicka ett mail till sympa@list.alli.fi och skriv subscribe vapaaehtoistoiminta2011@list.alli.fi Förnamn Efternamn i rubrikfältet. Lämna meddelandefältet tomt.

Läs mer om Europaåret för frivilligarbete:
http://www.studiecentralen.fi/projekt/europaaret_for_frivilligarbete_2011/
www.frivilligarbete2011.fi (tillsvidare enbart på finska)


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab