Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
18.2.2002 / Agrolink
Växthusstöd för år 2002 kan sökas

Ansökningsblanketter för ansökan om växthusstöd för år 2002 skickas inom två veckor till de ansökanden som ansökte stöd förra år. Om blanketten inte kommer med posten, kan dem fås från kommun, TE-central/Ålands länsstyrelse, på ministeriets internet-sida eller ministeriets informationscentralens blankettservice. Stöd skall sökas senast 18.3.2002.


Stödets villkor har inte särskilt ändrats. Emellertid är odlingsarealer av sallat, persilja och dill i kruka stödberättigade till stöd om andra stödvillkor uppfylls. Framläggande eller lagring av växter berättigar inte till stöd. Odlingssäsongen skall framgå från odlingsplanen. I odlingsplanen skall anges också uppehåll och undantagsarrangemanger i odling. Ansökningsblanketten bifogas en blankett för anmälning av ändring till odlingsplan.

Undantagslov för tekniska krav för växthusets konstruktion kan sökas från ministeriet senast 18.3.2002. Undantagslov som beviljades före 2000 är inte ännu ikraft.

På blankettens första sida frågas uppgifter om sökanden/gård. Odlingsarealer anges på andra sidan kommunvis. Om sökanden har växthus inom två olika kommun, måste två sidor om arealer ifyllas. Sökanden som är sammanslutning eller motsvarande skall ange den personens namn som anmälas som kund.

Stödnivån på kort odlingssäsong är högst 5,7 euro/m² och på lång odlingsssäsong högst 11,4 euro/m². Syftet är att betala stödet på två rater som förra år, den första i april-maj och den andra i oktober.

Närmare information lämnas av:
överinspektör Lea Anttalainen, JSM, tel. (09) 160 9856
överinspektör Veli-Pekka Reskola, JSM, te. (09) 160 3396


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab