Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
15.2.2002 / LF
Åboländsk virkesbörs i startgroparna
Skogsägare, skogsvårdsföreningar, sågföretagare, snickare, byggnadssanerare, båtbyggare... De är några av de grupper som nu skall länkas samman i en åboländsk virkesbörs. Senaste vecka hölls ett seminarium kring frågan i Pargas.
Exakt hur och med vilket slutmål virkesbörsen förverkligas är nästa steg i processen. Det viktiga just nu är att alla intressenter får ett gemensamt kontaktforum och det arbetet pågår redan. Spindel i det nätet är Curatio Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f. som var sammankallare till virkesseminariet.
Projektet har än så länge varken yttre finansiering eller fast organisation. Vilka former börsen får är än så länge öppet. Det viktiga nu är att alla intressenter finner varandra.
Det är inte ens klart om man skall söka yttre finansiering. Sådana riskerar rinna ut i sanden då startfinansieringen är slut. Många projekt har fallit i det skedet. Exempel på en välfungerande virkesbörs är Woodpoint i Österbotten.
- Just nu tar vi emot anmälningar till virkesbörsen. Det sker genom att kontakta oss och beställa anmälningsblankett, säger Marianne Hemgård.
Curatios kontor finns vid Fredrikaplan i Pargas, telefon 02-4585028 eller 050-3753595. Anmälningsblankett för virkesbörsen kan också beställas via Curatios e-post eller hemsida, adresserna är: curatio@parnet.fi respektive www.curatio.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab