Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
15.2.2002 / LF
Frankrike nobbar snabba CAP-reformer
Innan de gamla EU-15-länderna kan enas om en gemensam linje inför de slutliga förhandlingarna om en utvidgning av unionen, måste ännu många viljor jämkas samman. Där Tyskland, Holland, Storbritannien och Sverige vill ha CAP-reformer, håller Frankrike fast vid den nuvarande gemensamma lantbrukspolitiken.
Då EU:s finansministrar möttes i veckan, stötte kommissionens finansieringsplan på kritik. Österrike, Storbritannien, Tyskland, Sverige och Holland efterlyser en översyn av förslaget. Det nuvarande förslaget går på 40 miljarder euro för åren 2004 till 2006. Det är nio miljarder för mycket, anser finansministrarna. De klagar också över att det inte alls var tal om några direktstöd i den ursprungliga utvidgningsplanen som länderna enades om redan 1999.
Frankrike ser saken annorlunda. På franskt håll medger man att det finns många problem med finansieringen, men detta förutsätter ingalunda någon brådstörtad CAP-reform. Frivilligt godtar fransmännen i bästa fall en evolution, en långsam förändring av den europeiska lantbrukspolitiken.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab