Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
12.8.2010 / SLC
SLC inledde samarbete med Skapat Energia
SLC har undertecknat ett samarbetsavtal med Skapat Energia. Avtalet ger SLC:s medlemmar en ny medlemsförmån i form av en inköpstjänst som innefattar elinköp och riskhantering.
Medlemmar som ingår ett avtal med Skapat erhåller tio procents rabatt på företagets experttjänster inom elinköp. Information och kontaktuppgifter hittas på SLC:s hemsida och extranät samt på Skapats webbplats: www.skapat.fi.
Genom att ingå ett avtal överlåter jordbrukaren konkurrensutsättning av elbolag samt uppgörande och byte av elavtal till Skapat. Skapats uppgift är att för kundens räkning ta reda på optimala elinköpsperioder och sedan köpa el vid rätt tidpunkt. Detta medför att kunden i god tid i förväg vet vad elektriciteten kommer att kosta.
Samarbetet inleds med att Skapat utreder kundens utgångsläge genom en kartering av elförbrukningen. Sedan konkurrensutsätter det elbolagen och gör en jämförelse av anbuden. Kunden kan då skapa sig en uppfattning om det förmånligaste alternativet och Skapat tar sedan hand om avtalsförhandlingar och byte av elbolag. Då bonden överlåter elupphandlingen kan elkostnaderna minimeras.
Till Skapats uppgift hör även att utreda kundföretagets elskatteklass. Ifall den visar sig vara för hög, ansöker Skapat för kundens räkning om återbäring av överbetald skatt. Retroaktiv återbäring kan ansökas för upp till tre år.
Skapat Energia är det största expertföretaget i Finland inom elinköp och har varit aktiv i branschen sedan 1998. Företaget har över 10.000 kunder i Finland och Sverige.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab