Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
8.2.2002 / LF
Svenska veterinärer behövs också framöver, anser SLC
SLC vill speciellt värna om att det finns tillräckligt många veterinärer som behärskar det svenska språket, framhåller SLC i ett svar på jord- och skogsbruksministeriets förfrågan om vilka faktorer som påverkar behovet av veterinärer på kort och på lång sikt.
- För närvarande är tillgången på veterinärer rätt god i Svenskfinland, hävdar SLC i sitt svar. Vi har dock kunnat se att en allt större del av veterinärernas arbetstid går till att sköta annat än produktionsdjur. Det här kan i sin tur leda till att yrkeskunskapen om produktionsdjuren försämras. SLC understryker därför vikten av att veterinärerna också i fortsättningen får tillräcklig utbildning i att vårda produktionsdjur.
SLC:s bedömning är att produktionen inom husdjurssektorn i stort sett hålls på nuvarande nivå under en längre tid. Övriga faktorer som påverkar behovet är naturligtvis vilka andra arbetsuppgifter som myndigheterna ålägger veterinärerna.
- Till exempel kan en effektiverad livsmedelskontroll nationellt och av köttimporten snabbt öka behovet av veterinärer, säger SLC i sitt svar på ministeriets förfrågan.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab