Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
8.2.2002 / LF
Nationellt skärgårdsprogram utformas
Skärgårdsdelegationen har på regeringens uppdrag satt i gång arbetet med att utforma det nationella skärgårdsprogrammet. Syftet med programmet är att finna nya sätt att dra nytta av sjöar, hav, öar och en lång strandlinje i arbetet för landsbygdens regionalutveckling i skärgården, på kusten och vattenområdena.
I Finland finns 76 000 över en halv hektar stora öar, 56 000 över en hektar stora sjöar och 314 000 km strandlinje. Den av vattendrag splittrade strukturen förorsakar merkostnader, men är en styrka i fråga om högklassigt boende och turism.
Skärgårdsprogrammet är i två delar. Den geografiskt vidsträcktare delen gäller skärgårds-, kust- och insjöområden i alla landskap och kommuner med utvalda teman kring sjö, hav och vattendrag. Den mindre vidsträckta delen gäller de 54 skärgårdskommuner och kommuner med skärgårdsdel som nämns i statsrådets skärgårdsbeslut och tar upp alla slags frågor om näringsliv, service och infrastruktur.
I styrgruppen för projektet ingår företrädare för förbunden på landskapsnivå, kommuner, föreningar, organisationer och statsförvaltning. Representant för SLC är verksamhetsledare Tage Ginström.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab