Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
25.6.2010 / Landsbygdens Folk
Jouni Lind har avgått
Statssekreteraren vid jord- och skogsbruksministeriet Jouni Lind hade sin sista arbetsdag i tisdags och statsrådet torde i går ha utsett ministerns specialmedarbetare Minna-Mari Kaila till ny statssekreterare. Statsrådet höll sitt sammanträde efter LF:s pressläggning, men tidningen fick nys om saken via sammanträdets förhandslista.
- Först tar jag semester och sedan ska jag vara pappaledig, sade Jouni Lind på tisdagskvällen.
Han väntas bli far i september.
- I början av oktober övergår jag sedan till andra uppgifter.
Det är inte klart vilka dessa uppgifter är, men det hinner enligt Jouni Lind klarna under sommaren.
- Jag hoppas att ministeriets folk kommer att följa noggrant med utvecklingen inom EU, säger han. Det är mycket utmanande, men det är viktigt att Finland är på alerten.
Ett annat budskap Jouni Lind har är att producenterna borde samarbeta för att uppnå bättre lönsamhet och minskade kostnader.
- EU:s lagstiftning ger möjligheter för det. Vi har diskuterat producentorganisationer mycket i anslutning till mjölkreformen, men speciellt producenter inom den ekologiska odlingen, spannmål, socker och sådana som producerar kött för närmarknaden kunde ta modell av de nu existerande producentsammanslutningarna inom grönsaksbranschen, hävdar Jouni Lind.
Minna-Mari Kailas plats som ministerns specialmedarbetare torde fyllas av verksamhetsledaren vid MTK i Tavastland Jukka-Pekka Kataja.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab