Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
8.2.2002 / LF
Femton skärgårdssmakbutiker blir klara till sommaren
Inom ramen för projektet Skärgårdssmak skapas nu vid sidan av krogarna ett nätverk av framgångsrika skärgårdsbutiker i Stockholms, Ålands och sydvästra Finlands skärgårdar som uppfyller Skärgårdssmaks generella ambitioner och målsättningar.
Den första gruppen Skärgårdssmak-butiker, 15 till antalet, blir klara till sommaren. Dessa har nu genomgått en serie utvecklingsseminarier och för närvarande gör varje butik en individuell anpassning till Skärgårdssmakkonceptet.
Skärgårdssmaks butikskoncept bygger på tio grundvärden, men varje butik gör sin egen anpassning till dem. Det innebär att alla butiker blir genuint olika, personliga och unika ? en motpol till många av dagens standardiseringskoncept.
Man kommer att känna igen Skärgårdssmakbutiken, förutom på den officiella skylten invid dörren, i butiksmiljön och inredningen, personalens attityd och kunnande samt naturligtvis i varusortimentet.
Sortimentet innehåller naturligtvis ett normal bassortiment av livsmedel, men också starka inslag av pannfärdiga halvfabrikat och lokal producerade varor. Skärgårdssmakprodukterna, både livsmedel och hantverk, får i varje butik en egen hylla.
Nytt är också att en del av sortimentet "dukas" i så kallade sortimentsfamiljer. I exempelvis grillfamiljen samlas allt som har med grillning att göra på ett ställe, i frukostfamiljen finns det mesta som ingår i skärgårdsfrukosten.
Butikernas personal, även de sommaranställda, är starkt involverad i butikernas utveckling. Genom Skärgårdssmakakademin skapas en positiv serviceattityd och ett ökat matkunnade. De nya Skärgårdssmakbutikerna presenterar sig på vårvinterns båtmässor i Helsingfors och Stockholm. Information finns också på skärgårdssmaks nya Internetsidorpå adressen: www.skargardssmak.com

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab