Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
18.6.2010 / Landsbygdens Folk
Femtusen idéer om framtida CAP
Den offentliga webbdebatten om den europeiska jordbrukspolitikens framtid har väckt ett oväntat stort intresse. Mer än femtusen bidrag hade lämnats in till EU-kommissionens webbsida då tiden för konsultationen gick ut senaste fredag.
Den 12 april inbjöd agrarkommissionär Dacian Cioloş alla intresserade EU-medborgare, organisationer och tankesmedjor till en online-debatt om jordbrukspolitikens framtida utformning. Nu ska EU-kommissionen utvärdera bidragen och förslagen.
De flesta bidragen har lämnats in från Tyskland, Polen, Frankrike, Lettland, Österrike och Spanien. Däremot är det rätt tunnsått med material från de nordiska länderna, men ett och annat bidrag finner man i mängden.
Samtliga bidrag har efterhand publicerats på webbsidan http://ec.europa.eu/agriculture/cap-post-2013/debate/index_sv.htm.
Komissionen ska nu sammanställa bidragen för att presentera dem på en konferens i juli. Material från den offentliga debatten kommer också att ingå i det meddelande om EU:s jordbrukspolitik efter år 2013, som presenteras i slutet av detta år.
Agrarkommissionär Dacian Cioloş anser att det livliga deltagandet i debatten är en positiv sak som visar att CAP engagerar invånarna i EU.
- CAP angår inte bara jordbrukarna. Jordbrukspolitiken berör alla medborgare, i egenskap av skattebetalare och konsumenter, säger Cioloş.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab