Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
21.5.2010 / Landsbygdens Folk
En bolagisering av Tapio utreds
I enlighet med de linjeval som ledningsgruppen för organisationsarbetet inom skogsbranschen (Medor) har gjort förblir Tapio en utvecklingsorganisation som värnar om sitt kunnande. Målet är att Tapio ska bli ett självständigt aktiebolag.
Tapios omorganisering har skiljts åt från beredningen av skogscentrallagen. Utredningen om de olika alternativa bolagsformerna blir klar på hösten.
- Så som det nu ser ut skulle Tapio fortsätta sin verksamhet i nuvarande form åtminstone till början av 2013. Efter det skulle Tapio bli ett självständigt utvecklingsbolag, som erbjuder experttjänster för både inhemska och utländska aktörer, berättar Tapios direktör Ritva Toivonen.
Tapios verksamhetsmöjligheter som ett aktiebolag utreds som en egen process åtskiljt från beredningen av skogscentrallagen. Tapio har på uppdrag av jord- och skogsbruksministeriet beställt utredningen av Muutostieto Oy. Utredningen klargör förutsättningarna för en bolagisering och eventuella aktieägare. Den startade i början av maj och blir färdig i början av oktober. Tapios organisationsform klarnar på hösten. Då bereder man också de nödvändiga ändringarna i författningarna.
Bolagsmodellen medför enligt Toivonen goda möjligheter för Tapio att fortsätta med sin kärnuppgift, det vill säga att helhetsmässigt främja skogsbruket och utveckla en god skogsvård, trots att den juridiska grunden kanske blir annorlunda.
- Dessutom kan vi utvidga den internationella verksamheten där vi på basis av redan påbörjade projekt vet att det finns en efterfrågan på Tapios kunnande.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab