Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
19.3.2010 / Landsbygdens Folk
EU återkräver grekiska stöd
EU-komissionen återkräver sammanlagt 346,5 miljoner euro i jordbruksstöd som har utbetalats till olika medlemsländer på felaktiga grunder. Högst uppe på listan står Grekland, som måste betala tillbaka mer än 130 miljoner euro till Bryssel.
Sammanlagt måste 20 av EU:s 27 medlemsländer återbetala större eller mindre belopp till EU. Finland avkrävs på 20.000 euro för en överskridning. De största syndarna representerar emellertid en helt annan kaliber.
Grekland måste återbetala 105,5 miljoner euro för bristande kontroller inom bomullsodlingen, felaktiga arealuppgifter och överskridning av produktionsmängder.
Grekland krävs vidare på 18,5 miljoner euro på grund av graverande fel inom det administrativa kontrollsystemet för stöd till landsbygdens utveckling. EU-kommissionen kräver också 8,3 miljoner euro för oegentligheter i samband med livsmedelshjälpen.
Spanien måste återbetala 47,5 miljoner euro på grund av försummelser i administrationen för stöd inom frukt- och grönsakssektorn och slarv inom bokföring och administration.
Polen måste betala tillbaks 92 miljoner euro för olika arter av felaktigheter i samband med arealstöden samt avsiktlig underlåtenhet att rätta till fel.
Storbritannien krävs på 14,2 miljoner euro på grund av överskridna frister i utbetalningarna av direkta stöd. Holland ska betala drygt 16 miljoner euro för bristande kontroller i samband med exportbidrag åren 2003 och 2004 samt bristande administration av djurpremier.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab