Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
31.1.2002 / SLC
Skogsägarförbund blev SLC-medlemmar
SLC har nu två nya medlemmar, Österbottens skogsägarförbund (tidigare Österbottens skogsvårdsföreningars förbund) och Nylands skogsägarförbund. SLC:s förbundsstyrelse godkände de två skogsägarförbunden som medlemmar på sitt senaste möte enligt den fullmakt som förbundsfullmäktige gett.
- Det är den stadgeändring som SLC:s fullmäktige godkände i november som nu gör det möjligt för skogsägarförbunden att vara medlemmar i SLC, konstaterar SLC-basen Holger Falck.
- Vi inväntar ännu en ansökan från Åboland. Åland har däremot en egen organisationsstruktur inom skogsägarkåren, vilket gör att en medlemsansökan inte är aktuell i det här skedet.
I mitten av februari sätter således en kampanj i gång där SLC och skogsägarförbunden uppmanar de icke jordbrukande skogsägarna att organisera sig i skogsägarförbunden och därigenom i SLC.
Bland annat utkommer LF med ett specialnummer som vänder sig till alla skogsägare inom de svenska och tvåspråkiga skogsägarförbundens område.
- Kampanjen för att värva nya medlemmar är ett långsiktigt arbete, där vi alla måste vara med om att göra en insats, understryker Holger Falck.
Sedan tidigare består SLC av Österbottens svenska producentförbund (ÖSP), Ålands producentförbund (ÅPF), Nylands svenska lantbruksproducentförbund(NSP) och Åbolands svenska lantbruksproducentförbund (ÅSP).
Föreningsregistret har nyligen godkänt stadgeändringen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab