Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
25.1.2002 / NSP
EKO i Nyland-seminarium 29.1

NSP:s utskott för ekologisk produktion och projektet EKO i Nyland ordnar ett ekoseminarium på Finns folkhögskola inkommande tisdag den 29.1 kl. 9.30-16. Alla som redan odlar ekologiskt eller planerar att övergå till, eller är intresserade av, ekologisk produktion är välkomna. Förhandsanmälan till NSP:s kansli tel. 09-601588. Aktuella frågor som tas upp på seminariet är bl.a:

  • ekoproduktionens framtidsutsikter, möjligheter, förutsättningar och krav

  • aktuellt inom ekorådgivningen

  • Eko gruppen i Nyland

  • samt ekogårdens ekonomi

Mellanrapporten av kartläggningen som gjorts inom EKO i Nyland-projektet presenteras, och odlare som inte deltagit i kartläggningen har en möjlighet att bekanta sig med projektet. Som föreläsare medverkar Sampsa Heinonen (KTTK), Thomas Snellman (ÖSP), Paula Viertola-Jern (ÖSP), Torbjörn Lönnfors (NSL), Thomas Alm (NSP) och Susann Mantere (NSP). Bo Grönqvist, ordförande för NSP:s utskott för ekologisk produktion fungerar som ordförande för seminariet.

Framför allt i huvudstadsregionen ökar efterfrågan på ekologiskt producerade produkter. Produktionen av speciellt ekomjölk och köttprodukter samt grönsaker har inte klarat av att möta den ökade efterfrågan. Målet för EKO i Nyland-projektet är att öka på intresset för ekologisk djurhållning samt att höja den ekologiskt odlade arealen av frilands- och växthusprodukter i Nyland. Målen nås genom att få till stånd odlarringar, öka på samarbetet och stöda gårdar med planer på att övergå till ekologisk produktion och ekogårdar med planer att öka den redan existerande ekoproduktionen. Genom en kartläggning av ekoproducenterna i Nyland vill man även kunna påvisa behovet av finansiering för en utvidgad ekoproduktion de kommande åren.

EKO i Nyland projektet genomförs med stöd från Finladssvenska jordfonden vid svenska småbruk och egna hem och seminariet ordnas i samarbete med svenska studiecentralen.

Tilläggsuppgifter:

Bo Grönqvist tel. 0500 840439                 Bjarne Westerlund tel. 040 5037188

Ordf, utskottet för ekologisk produktion     Verksamhetsledare


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab