Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
21.1.2002 / Agrolink
Bredband nu i sex procent av alla hem

EU:s ”IT-minister”, finländaren Erkki Liikanen, presenterade på en Oracle-konferens i Amsterdam en undersökning som visar att sex procent av alla västeuropeiska hushåll har en bredbandsuppkoppling. Mycket beror på den snabba spridningen av ADSL.

Bredbandsanslutningarna fördubblades under förra året. Och samtidigt som bredbandsuppkopplingarna ökar, ökar även användningen av Internet totalt sett. 40 procent av alla invånare i EU-området använder Internet - de flesta från ett uppringt modem eller från jobbet.

Alla måste vara uppkopplade

Förändringarna som Internet för med sig är här för att stanna, menar Liikanen, men de verkliga samhällsgenomgripande förändringarna kommer först när de stora folkmassorna är uppkopplade via bredband skriver Dagens it. Men EU-subventioner för bredband väntar runt hörnet.
- Internet är inte längre bara ett affärsområde utan en helt ny ekonomisk modell som bygger på att Internet trycks in i nästan alla mänskliga aktiviteter. Och nätet fortsätter växa oavsett hur marknaden mår eller vilken konjunktur som råder, säger Liikanen.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab