Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
11.1.2002 / Landsbygdens Folk
SLC har nu nya stadgar
SLC:s nya stadgar har nu godkänts av föreningsregistret och har således trätt i kraft. Den största förändringen som de nya stadgarna för med sig är att även skogsägarförbunden kan bli medlemmar i SLC. På det sättet effektiveras bevakningen av alla skogsägares intressen, även de skogsägares som inte från tidigare är medlemmar i SLC via ett producentförbund.
En medlemsvärvningskampanj som riktas till icke-jordbrukande skogsägare har planerats att börja i februari. De skogsägare som inte är jordbrukare kommer då att beredas tillfälle att ansluta sig som medlemmar till skogsägarförbunden och på det viset komma i åtnjutande av medlemskap i SLC. Skogsutskottets ställning i SLC har också stärkts som ett led i att intensifiera skogsbevakningen.
- De nya stadgarna bygger i övrigt långt på de gamla från 1946, men vi har moderniserat dem så att de bättre motsvarar dagens krav, säger SLC:s jurist Helena Ålgars som fungerade som sekreterare i den kommitté som utarbetade de nya stadgarna.
En del praxis som har tillämpats i organisationen under årtionden har också nu intagits i stadgarna. Bland annat håller fullmäktige två ordinarie möten per år och kongressen skall hållas vartannat år, om inte förbundets styrelse enhälligt annorlunda besluter.
En ändring av de nya stadgarna är dock redan på gång. SLC:s fullmäktige godkände nämligen på sitt senaste möte ett tillägg till stadgarna som ger mera inflytande åt i praktiken ÖSP då beslut fattas om vittbärande lantbrukspolitiska frågor med betydelse för förbundets regionala intresse och vid val ordförande för SLC.
Den nya stadgeändringen måste ännu godkännas på ytterligare ett fullmäktigemöte samt registreras av föreningsregistret för att träda i kraft.
Alla SLC-medlemmar kan bekanta sig med gällande stadgar på extranätet, adress http://extra.slc.fi.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab