Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
7.8.2009 / Landsbygdens Folk
USA stöder mjölkpriset
USA-regeringen utvidgar sitt långfristiga stödprogram för mjölksektorn genom att ställa ytterligare 243 miljoner US-dollar till förfogande. Anslaget ska användas till att stöda mjölkpriset och stimulera den krisande mjölkproduktionen.
Fram till oktober betalar regeringen ett femton procent högre pris för skummjölkspulver. För cheddarost stiger interventionspriset med sexton procent. Jordbruksministeriet utgår från att staten inom ramen för de nya anslagen kommer att köpa upp nya, omfångsrika partier av mjölkpulver och ost. Därmed stöder USA-regeringen sina producenter med en miljard dollar.
Som en reaktion på de nya stödåtgärderna aviserade International Dairy Foods Association fortsatta åtgärder för en långfristig reform av mjölkpolitiken. Men än så länge har åtgärderna inte resulterat i stigande konsumentpriser.
USA-producenterna erhöll i juli ett pris som har sjunkit 41 procent under nivån för motsvarande tid senaste sommar, uppskattar jordbruksministeriet. Nästa år räknar experterna att priset ska vända uppåt igen. Anledningen är att talrika producenter måste sluta. Därmed minskar utbudet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab