Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
24.7.2009 / Landsbygdens Folk
Linde ersätter Laxåback
Trädgårdsombudsmannen och diplomekonomen Bo Linde har av ÖSP:s styrelse valts som tillförordnad verksamhetsledare för förbundet under de två år som Jonas Laxåback kommer att fungera som husdjursombudsman i Bryssel. Bägge tillträder sina nya tjänster från och med början av augusti i år.
Linde bibehåller tills vidare sektoransvaret för viktiga ärenden inom trädgård. Under augusti månad kommer ÖSP:s trädgårdsutskott att börja söka efter en ny trädgårdsombudsman som ska kunna tillträda senare i höst.
Vid samma styrelsemöte, som hölls senaste fredag, blev det också klart att YH-agrolog Fredrik Grannas anställs som tillförordnad ombudsman, eftersom ordinarie ombudsman Matias Ålgars tillfälligt ansvarar för ÖSP:s skattetjänst.
Grannas har tidigare jobbat som inspektör på Österbottens TE-centrals landsbygdsavdelning och kommer som ombudsman att sköta kontakten till trettiofem lokalavdelningar samt ansvara för förbundets fältverksamhet. Grannas som också varit en aktiv förtroendeman inom ÖSP tillträder sin tjänst i början av september.
Till tjänsten som ombudsman hade styrelsen nio sökanden att välja mellan och enligt styrelseordförande Mats Nylund var kompetensen hög bland alla sökande. Till tjänsten som tf. verksamhetsledare var det något färre som sökte och styrelsen önskade sig också uttryckligen att Bo Linde skulle åta sig tjänsten, vilket han godtog. Det gällde bara att hitta ett fungerande koncept.
- Det är en ypperlig lösning, kommenterar Mats Nylund. Bo Linde känner organisationen utan och innan och har jobbat inom förbundet sedan sjuttiotalet. Dessutom har han jobbat i Bryssel och sitter nu som Finlands representant för frukt och grönt. Han har också fina kontakter till våra ministerier och var vårt absolut första alternativ. Så vi diskuterade tills vi hittade rätt lösningsmodell. Naturligtvis är vi också väldigt glada över Laxåbacks tjänst i Bryssel.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab