Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
22.5.2009 / Landsbygdens Folk
Ökat intresse för Agro-Forst
I år hade 120 svenskspråkiga studenter skickat in ansökningar till Agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet då ansökningstiden gick ut i slutet av april. Det är en ordentlig ökning från förra årets 57 sökanden. Som vanligt var det näringslära som fick de flesta ansökningar då hela 26 svenskspråkiga vill komma in till den inriktningen.
En del av det ökade intresset kan förklaras med att det i år för första gången användes en elektronisk ansökan. Även de finskspråkiga ansökningarnas antal har ökat, i år söker 2.178 till Agro-Forst, då antalet var 1.905 i fjol. Själva inträdesprovet, förutom i bioteknik, kommer att äga rum den 3 juni.
Svenska Studenters Agro-Forst förening r.f. ordnade senaste vecka en prepkurs för fem intresserade studenter i mötesrummet på SLC:s kansli. Kursen var uppdelad enligt de olika delarna i inträdesprovet.
Fredrik Aspelin från en nötköttsgård i Pargas söker till Agro-Forst och hade sett annonsen om prepkursen i Studentbladet.
- Jag har hört att Agro-Forst är en trevlig skola och tror att den skulle passa mig.
Aspelin är intresserad av konsumentekonomi och marknadsföring och tänker även söka in till Svenska handelshögskolan.
Kristian Ahlers, fjärde årets studerande på Hanken, var lärare i nationalekonomidelen av prepkursen och Aspelin verkade väldigt nöjd.
- Då jag är den enda som valde nationalekonomi får jag 20 timmar privatlektioner för 50 euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab