Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
14.12.2001 / Landsbygdens Folk
Skogsägarförbund antog nya stadgar

Österbottens skogsvårdsföreningars förbund blir vid årsskiftet Österbottens skogsägarförbund. Namnändringen blir av, eftersom förbundets nya stadgar antogs på höstmötet i Vasa. Enligt de nya stadgarna kan nu också enskilda skogsägare och sammanslutningar bli medlemmar i förbundet. Olav Store fortsätter som ordförande.
Thomas Selänniemi, verksamhetsledare sedan maj, påpekar vikten av att gemensamt arbeta för skogsägarnas intressebevakning. Speciellt virkeshandeln och handeln med energived, drivningen och apteringen samt viltets inverkan på skogsbruket kommer att nogsamt få ha förbundets och föreningarnas kritiska ögon över sig. Ett intensivare samarbete är också av nöden bland skogsvårdsföreningarna.
Förbundet vill också synliggöra det regionala målprogrammet och få in dess mål i den praktiska verksamheten på föreningsnivå.
- Bland annat har vi klart uppställda mål för ungskogsvården i målprogrammet, men det borde framkomma hur stor del av kakan varje skogsvårdsförening borde ta, säger Selänniemi. Endast genom att själv känna vårt ansvar i helheten kan vi sträva mot gemensamma mål i skogsbruket.
På höstmötet premierades årets skogsbrukare inom 4H, 14-åriga Tommy Nyholm från Munsala. Han har under två års tid arbetat med det mesta inom skogsbruk. Det är inte bara det praktiska skogsarbetet som lockar. Nyholm har deltagit i många skogsfärdighetstävlingar och har alltså ett brett kunnande i ämnet.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab