Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
3.4.2009 / Landsbygdens Folk
Finsk avel förenar sina krafter
Representanter för Faba Avel och förvaltningsrådet för FABA Service kom i veckan överens om att Faba Avel skall gå med i FABA Service andelslag som kommer att förnyas. I planerna är att fusionen skall ske i oktober i år. Efter en regeländring kommer andelslaget kort och gott att kallas FABA.
Då avels- och fertilitetsrådgivningen samt seminservicen kommer under samma tak kommer informationsgången och samarbetet att förbättras och kunderna kan erbjudas en heltäckande avelsservice.
Dessutom godkändes att affärsverksamhet kring tjurarnas spermaproduktion kommer att överföras till Viking Genetics. Överföringen väntas ske vid nästa årsskifte. Detta betyder att spermaproduktionen kommer att förenas med Sverige och Danmark.
Det blir även förändringar på svinsidan då svinavelns affärsverksamhet enligt planerna kommer att flyttas från Faba Avel till FABA Svin Ab i juni.
Huvudkontoret till det förnyade FABA Service kommer att finnas i Hollola. Personalen kommer direkt att överföras i andelslagets tjänst.
Verkställande direktör för det förnyade FABA Service kommer att bli Antti Latva-Rasku och vice verkställande direktör blir Seppo Lintukangas. Den blivande styrelsens ordförande kommer att vara Tiina Mitikka.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab