Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
7.12.2001 / Landsbygdens Folk
Fler sökande önskas till skogsutbildning

-Att motverka en framtida personalbrist inom skogssektorn är allas vår gemensamma sak, säger Peter Mattbäck, regionchef för Kustens skogscentral, stationerad i Vasa.
Mattbäck presenterar en översikt över nuläget och en framtidsprognos gällande tillgången på skogsbruksingenjörer. Det framkommer att inom loppet av ca fem år kommer läget att vara bekymmersamt för Österbottens del.
De stora årskullarna går i pension medan nyrekryteringen är ytterst liten. I dagens läge återfinns endast sex stycken österbottningar på ingenjörslinjen inom Yrkeshögskolan Sydväst.
Nytt folk måste komma in när någon blir pensionär eller slutar av andra orsaker.
En tjänst inom skogssektorn betyder ett självständigt liv, visserligen med stort ansvar, men också stora möjligheter att själv påverka sin situation. Friluftslivet är en självskriven del av yrket, likaså rörligheten och ett stort mått frihet under ansvar.
-Den som under de närmaste åren kommer ut med en skogsbruksingenjörsexamen är hjärtligt välkommen ut i arbetslivet, menar Mattbäck. Under den senaste tiden har flera tjänster inom skogssektorn besatts, och tillströmningen av sökande har varit skaplig.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab