Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
30.11.2001 / Landsbygdens Folk
Skogsutskottet fick instruktion
SLC:s fullmäktige godkände på sitt möte i onsdags den instruktion för skogsutskottet som förhandlats fram. Enligt instruktionen är SLC:s skogsutskott ett ekonomiskt och politiskt centralorgan för de privata skogsägarna.
Utskottets syfte är att tillsammans med SLC:s andra organ och med MTK:s skogsdelegation och skogsdirektion driva skogsägarnas intressen, främja familjeskogsbruket samt att förbättra skogsbrukets lönsamhet.
Bland utskottets speciella uppgifter hör att bevaka de skogsvårdsföreningars intressen som finns inom SLC:s verksamhetsområde och fungera som centralorgan för skogsägarförbunden i nära samarbete med MTK:s skogsavdelning.
Utskottet har också till uppgift att behandla vittomfattande skogspolitiska frågor och marknadsfrågor. Vidare ska utskottet godkänna avtal som centralförbundet har ingått om skogsfrågor.
Som det ser ut nu blir Österbottens skogsägarförbund det första av skogsägarförbunden som blir medlem i SLC. På sitt möte fattade fullmäktige ett principbeslut om att godkänna förbundet som medlem.
Innan förbundet kan antas måste den stadgeändring som berör skogsägarmedlemmarna emellertid godkännas i föreningsregistret.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab