Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
30.11.2001 / Landsbygdens Folk
SLC med i samarbete för Östersjön
SLC, Finlands svenska Marthaförbund och organisationen Natur och Miljö vill tillsammans arbeta för att förbättra tillståndet i Östersjön. Nu går man samman kring ett gemensamt projekt med namnet Finlandssvenskt Östersjöforum. Satsningen är betydande. Tillsammans har de tre organisationerna ett medlemsantal som är omkring tio procent av den finlandssvenska befolkningen.
De tre riksförbunden vill inom ramen för projektet i första hand förbättra förmedlingen av information inom och mellan organisationerna och deras medlemmar och befrämja diskussionen.
Man vill också sinsemellan samordna verksamheten i fråga om Östersjön och dess kustvatten. Som bäst söker man finansiering för projektet. Då den är klar anställs en projektperson med uppgift att fungera som samordnare. En del av planerna kan redan nu genomföras utan stöd.
SLC:s informationssekreterare Anna Bengelsdorff-Lindstedt konstaterar att folk i allmänhet är förvånansvärt okunniga om vad lantbrukarna i själva verket gör för vattenmiljön genom bland annat lantbrukets miljöprogram.
De processer som skall göra Östersjön renare är dock ur mänsklig synvinkel mycket långsamma. Ansamlingen av näringsämnen i havsvattnet har pågått en lång tid och det tar också lång tid att ändra på kretsloppen.
Projektet skall fortgå i tre år. Efter det skall man utvärdera samarbetet. Då gör man också upp planer för fortsatt arbete.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab